Eurooppalaisen halpalentoyhtiö Ryanairin hyväntekeväisyyskalenteri on saanut naisasiajärjestöt takajaloilleen, kertoo saksalaislehti Der Spiegel. 13 Ryanairin lentoemäntää suostui riisumaan vaatteitaan hyväntekeväisyyskalenteria varten. Nyt Espanjan naisten instituutti on valittanut kalenterista Englannin ja Irlannin viranomaisille. Instituutti aikoo myös ryhtyä lakitoimiin Ryanairia vastaan.

Kalenterikuvat koskettavat Espanjan naisten instituuttia siten, että kalenterikuvat on otettu Espanjassa. Instituutin mielestä kalenteri esittää naiset seksistisesti. Naisasiaryhmiä suututtaa myös se, että niiden mukaan Ryanair ylläpitää seksististä mielikuvaa lentoemännistä.

Lentoemoja itseään tämä ei tunnu haittaavan, sillä Spiegelin mukaan yli 700 lentoemäntää haki kalenteritytöksi.

Myös aiempina vuosina Ryanairin kalenterit ovat herättäneet närää.

Ryanairia on kritisoitu seksismistä myös lokakuussa. Tuolloin Ruotsin mainonnasta vastaava viranomainen antoi Ryanairille huomautuksen mainoksesta, jossa esiintyi vähäpukeisia nuoria naisia. Myös toimitusjohtaja itse on herättänyt närää möläytyksillään. Michael O'Leary kuvaili lehdistötilaisuudessa Düsseldorfissa aiemmin tänä vuonna bisnesluokan palveluita sanoilla ”beds and blowjobs” (sänkyjä ja suihinottoja). Myöhemmin markkinointiosasto selvensi lausuntoa sanomalla, että ilmaisu on slangia ja tarkoittaa ”luksuspalvelua”.