Kuudes sija taitoluistelun MM-kisoista sinetöi Laura Lepistön paikan lajin maailman valioiden joukossa. Euroopan mestari kokosi Los Angelesin MM-jäällä ennätyspisteensä 170,07. Susanna Pöykiö oli kolmastoista pistein 153,31.

Lepistön vapaaohjelma käynnistyi puhtaalla kaksoisaxelilla. Sittemmin kolmoisyhdistelmä jäi kahdeksi kaksoishypyksi ja Lepistö kaatui kolmoisritissä. Tilannetta paikkasi onnistuminen kolmoislutzissa vasta toisen kerran kilpailutilanteessa.

–Päällimmäiseksi tunteeksi jäi pieni pettymyksen häive. Hyvää oli se, että lutz tuli sieltä, seitsemänneksi vapaaohjelmassa pistein 110,41 sijoittunut Lepistö kertaili.

Espoolainen paikkasi pistemenestyksiä hyvällä kolmen hypyn yhdistelmällä ja ohjelman muiden elementtien korkeilla vaikeustasoilla.

–Käsittämättömiä kömmähdyksiä, mutta olen tyytyväinen siihen, että puristin viimeiseen asti, ja tein loppuun sen kolmen hypyn yhdistelmän, Lepistö muisteli kolmoisyhdistelmän ja ritin epäonnistumisia.

Ylivoimainen mestari

Naisten mestaruuden vei lyhyt- ja vapaaohjelman suvereenisti voittanut Etelä-Korean Kim Yu-Na ennätyspistein 207,71. Vapaaohjelmasta hän sai 131,59 pistettä.

Etelä-Korean ensimmäinen naisten kilpailun MM-titteli irtosi yli 16 pisteen erolla Joannie Rochetteen. Kanadalainen oli toinen pistein 191,29. Kolmanneksi nousi virheettömän vapaaohjelman luistellut Japanin Miki Ando pistein 190,38.

Lepistö oli paras eurooppalainen ja hävisi viidennen sijan 2,34 pisteellä.

–Tästä voi jatkaa hyvillä mielin olympiakauteen. Nyt on saanut kokemusta myös kuumassa ryhmässä luistelemisesta, ja usko omiin kykyihin on karttunut, Lepistö summasi kauttaan.

Lepistön kuudes sija sivuaa lajin kaikkien aikojen suomalaisnaisen saavutusta MM-tasolla. Samaan on pystynyt Kristiina Wegelius. Lepistön ja Pöykiön MM-menestys varmisti Suomelle kaksi paikkaa ensi vuoden MM-kisojen ja Vancouverin talviolympialaisten naisten kilpailuun.

Kaatuminen toi varovaisuutta

Pöykiö polkaisi vapaaohjelmansa liikkeellä kolmoisflipin ja kaksoistulpin yhdistelmällä, mutta kaatui sitten kolmoislutzissa. Haparointia oli myös kaksoisaxelin ja ohjelman lopun kolmoistulpin alastuloissa.

–Lutz ei lähtenyt täysin rotatoimaan hyppysuntaan. Se oli aika paha kaatuminen, jonka jälkeen läksin pikkaisen varmistelemaan joidenkin hyppyjen kohdalla, mikä varmaan aiheutti ne huonot alastulot, Pöykiö kertasi.

–Siinä axelin aikaan ohjelman keskivaiheilla olin vielä hyvissä voimissa, mutta viimeisen tulpin alastulossa jaloissa ei enää riittänyt paukkuja.

Pöykiö löysi hyvävauhtiseen vapaaohjelmaansa rennon tunnelman. Kaatuminen ja haparointi kahdessa hypyssä kuitenkin verottivat reippaasti pistesaalista. Pöykiö sijoittui vapaaohjelmassa 12:nneksi pistein 96,19.

–Olen tyytyväinen onnistuneisiin elementteihin. Ne olivat ihan laadukkaita. Vaikka axel ja tulppi tulivat vain epäpuhtaasti alas, ne ovat kuin kaadutut hypyt. Niistä verotetaan niin paljon laatupisteitä.