Kolmannelta sijalta taitoluistelun MM-kisojen vapaaohjelmaan lähtenyt Laura Lepistö onnistui säilyttämään asemansa ja pokkasi Torinosta hienosti pronssimitalin.

- Olen kyllä aika hölmistynyt, kun tämä hetki tulee näin yhtäkkiä. Monet itkut on tänään jo itketty ja monet varmasti vielä itketään. Ihan mieletöntä, neljännen arvokisamitalinsa voittanut suomalainen tunteili, Yle Urheilulle.

- Pitää sanoa, että mitään oikotietä onneen ei ole. Todella kova harjoittelu ja palo tähän lajiin ovat salaisuudet menestykseen. Tälläistä tämä on parhaimmillaan, Lepistö selitti.

Kilpailun voittoon luisteli Mao Asada ja hopealle lyhytohjelmassa haparoinut olympiavoittaja Yu-Na Kim. Lyhytohjelman jälkeen kisaa johtanut 16-vuotias Mirai Nagasu romahti kahdeksanneksi.

Lepistö aloitti ohjelmansa loistavasti, mutta joutui matkan varrella helpottamaan kolmea hyppyä, kertoo Yle urheilu.

Suomalainen kruunasi kuitenkin ehjän kokonaisuutensa komealla askelsarjassa. Tuomaristo palkitsi Lepistön suorituksen 114,32 pisteellä, mikä nosti hänet kolmanneksi, kun jäljellä oli enää kaksi luistelijaa.

Toiseksi viimeisenä luisteluvuorossa oli vasta 16-vuotias Mirai Nagasu, joka johti kilpailua sensaatiomaisesti lyhytohjelman jälkeen.

Neljänneksi Vancouverissa sijoittunut yhdysvaltalainen teki ohjelmassaan virheitä eikä onnistunut pitämään Lepistöä takanaan.

Viidentenä ja vain muutaman pisteen päässä Lepistöstä lyhytohjelman jälkeen ollut Ksenia Makarova ei myöskään yltänyt parhaimpaansa. Venäläinen jäi pisteillään 107,58 lopputuloksissa kahdeksanneksi.

Lepistön pronssimitali on Suomen naisten ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali taitoluistelusta.

Kiira Korven vaisu MM-urakka päättyi 19. sijaan.

– Harmittaa tietysti tosi paljon. Yliyrittämistä perjantain pettymyksen jälkeen, Korpi totesi.

Eilisen lyhytohjelman alussa sotkenut hyppy-yhdistelmä oli jälleen hankala. Yhdistelmän avaava lutz ei lähtenyt.