Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Niinistö esittää blogissaan urkintalaki Lex Nokiasta tehdyn esityksen takaisin vetämistä.

- Parasta olisi, että hallitus viisastuisi ja vetäisi heikosti valmistellun esityksen takaisin. Laki pyrkii vastaamaan joihinkin tosiasiallisiin ongelmiin, mutta se voi paljastua Troijan hevoseksi. --- Lex Nokia on huonosti valmisteltu laki, johon on sotkettu asioita joilla ei ole tekemistä keskenään, kirjoittaa Niinistö. Lue koko blogi täältä.

Vihreiden rivit rakoilevat Lex Nokian suhteen. Vihreiden eduskuntaryhmä päätti torstain kokouksessaan, ettei vihreät ole esittämässä Lex Nokian hylkäämistä, kertoo Helsingin Sanomat. Ryhmä piti riittävänä sitä, että lakia vastaan voi äänestää.

Vaikutusvaltainen vihreä Heidi Hautala vaati aiemmin Lex Nokian jäädyttämistä sen jälkeen, kun keskusrikospoliisi älähti asiasta. Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on aiemmin vastustanut Lex Nokiaa, kun taas oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on kannattanut sitä.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi vihreiden odottavan nyt, miten viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) mahdollisesti reagoi Hautalan ehdotukseen.

Lindén ehti vastata Lex Nokia -kritiikkiin Aamulehden haastattelussa, jossa hän väitti työnantajan saavan pyytää työntekijää riisumaan alasti. Lindén perui lausuntonsa myöhemmin.