Esperi Care tiedotti maanantaina siirtyvänsä luotonantajiensa Danske Bankin, Ilmarisen ja SEB:n omistukseen, koska yhtiön taloudellinen tilanne on heikentynyt merkittävästi vuonna 2019.

Järjestelyn avulla luotonantajat haluavat turvata hoivayhtiön toiminnan rahoituksen, millä varmistetaan palveluiden tarjoaminen Esperi Caren asiakkaille ja yhtiön toiminnan kehittäminen.

”Vuosi 2019 oli Esperi Carelle ja koko toimialalle poikkeuksellisen haasteellinen niin asiakkaiden ja sidosryhmien luottamuksen kuin taloudellisesta näkökulmasta. Yhtiön johto on tehnyt valtavan määrän kehitystoimia parantaakseen toiminnan laatua ja henkilöstön hyvinvointia. Esperi Caren asukkaiden laadukas hoiva ja työntekijöiden hyvinvointi ovat kaikkein tärkeimmät kriteerit arvioitaessa yhtiön tulevaisuuden kehitystä”, yhtiön talouden haasteista kertoi tiedotteessa Markus Sjöholm, joka aloittaa hallituksen puheenjohtajana luotonantajien perustamassa uudessa emoyhtiössä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson vetää tilanteesta oman johtopäätöksensä.

”Kun lyhyessä ajassa aggressiivisesti ja liian halvalla markkinoita vallanneet hoivayhtiöt joutuvat palkkaamaan lisää väkeä ja huolehtimaan hoivan riittävästä laadusta, ei liiketoiminta olekaan enää niin kannattavaa”, Andersson toteaa Twitterissä.

Esperi Caren toiminnasta syntyi kohu noin vuosi sitten. Hoivakriisin jälkeen yhtiö perusti laaturyhmän, joka julkisti karun raportin toissa viikolla. LUE LISÄÄ:

Raportin mukaan Esperi Caren hoivakodeissa on paljon puutteita, eivätkä niistä kaikki korjaannu työntekijöiden määrää nostamalla. Ongelmia on muun muassa johtamisessa, koulutuksessa, työtavoissa sekä ylimitoitetuissa lupauksissa.

LUE MYÖS: