Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk) puuttumaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) puheisiin perustuslakiasiantuntijoista.

Niinistö kutsuu blogissaan oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”. Hän syyttää näiden ”verhoavan omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa”.

”Minusta on kansanvaltaa parhaimmillaan, että tehdään huolellista ja tarkkaa työtä, kun kyse on lainsäädännöstä jolla puututaan suomalaisten perusoikeuksiin merkittävällä tavalla”, Andersson vastaa Twitterissä Niinistölle.

Samalla Andersson kuitenkin katsoo Niinistön pyrkivän vaientamaan asiantuntijat.

”Pääministeri Juha Sipilä ei voi olla hiljaa tilanteessa, jossa puolustusministeri julkaisee täysin asiattomia, asiantuntijatietoa vähätteleviä ja henkilöön meneviä herjaavia kirjoituksia. Tällainen ei ole asiallista poliittista keskustelua, vaan pikemminkin vaientamisyritys”, Andersson toteaa tviitissään.

LISÄÄ AIHEESTA:

Ministeri Niinistöltä rajut syytökset: ”Palkkio 670–1340 €/lausunto – perustuslakitalebanit saivat tahtonsa läpi”

Hässäkkä tiedustelulaeista sai kokoomuslaisen jyrähtämään – VU: ”Professorien aktivismi vakava uhka perustuslaille”

Sdp:stä varoitus tiedustelulakijupakasta: ”Useampaan tällaiseen manööveriin ei ole enää aikaa”