Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi kovin sanoin perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia.

– Tänään saamme lukea kuinka Timo Soini on uhkaillut hallituskumppaneita sillä, että jos Aito avioliitto-kansalaisaloitteesta ei tehdä mietintöä, niin PS tulee vaikeuttamaan hallitusyhteistyötä, Andersson kirjoittaa Facebookissa viitaten Helsingin Sanomien uutiseen.

– Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen on Soinille periaatekysymys, mutta mikään pienituloisiin kohdistuvista leikkauksista sitä ei ole, Andersson jatkaa.

Eduskunta on jo hyväksynyt sukupuolineutraalin avioliittolain, mutta nyt sitä yritetään kumota vastakkaisella kansalaisaloitteella.

Anderssonin mielestä juuri Soini itse on fiksoitunut tiettyihin aiheisiin, vaikka hän on joskus kritisoinut esimerkiksi vasemmistoliittoa tiettyihin aiheisiin keskittymisestä.

– Suomessa leikataan palkkoja, leikataan palveluita, leikataan pienituloisten toimeentuloa ja pakkoyhtiöitetään ja yksityistetään niin tieverkkoja kuin julkisia työvoima- ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Tämä ei ole perussuomalaisille ongelma. Sen sijaan puheenjohtaja Soini käyttää kaiken tarmonsa siihen, että hän haluaa rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia valita kenen kanssa mennä naimisiin, Andersson kirjoittaa.