Kymmenet yrittäjät eri puolilla maata aikovat Iltalehden tietojen mukaan jakaa JHL:n lakon aikana ruokaa lakon piirissä oleviin kouluihin, päiväkoteihin sekä palvelutaloihin.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan yrittäjät ovat liikkeellä kahdesta syystä: on auttamisen halua, mutta myös ärtymystä siitä, miksi ruvetaan lakkoilemaan ja vielä tavalla, jossa vaikutukset kohdistuvat lapsiin ja vanhuksiin. Hän korostaa, ettei kyse ole keskusjärjestön hankkeesta vaan spontaanisti paikallistasolla heränneestä auttamisen halusta.

”Päiväkodeissa ja kouluissa on monen yrittäjän lapsia, samoin heidän vanhempia ja sukulaisiaan asuu palvelutaloissa. On käsittämätöntä, ettei poliittista kantaa pystytä osoittamaan ilman, että aiheutetaan vahinkoa lapsille ja vanhuksille.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson ihmettelee, missä huolestuneet yrittäjät olivat silloin, kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä on leikattu.

”Missä olivat huolestuneet yrittäjät kun lapsilisiä ja kansaneläkkeitä leikattiin, kun ryhmäkokoja kasvatettiin, kun kasvatuksen ja hoivan ammattilaiset vaativat parempaa palkkaa? On vastenmielistä, että ay-liikeen vastainen kampanja verhoillaan huoleksi lapsista ja vanhuksista”, hän tviittaa.

JHL aloittaa huomenna maanantaina kahden päivän poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Yhteensä JHL:llä on yli 200 000 jäsentä. Lakko kohdentuu ruokapalveluihin ja siivoukseen päiväkodeista vanhuspalvelun yksiköihin.

Lue myös:

Jupakka JHL:n lakosta: ”Tästä bluffista on vain katsottava läpi”

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

OAJ: Emme tee lakonalaista työtä – opettajat eivät järjestä koulujen ruokailua