Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi Vasemmiston läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellingerin tapausta, jonka Yle on nostanut esille.

Ylen mukaan Dellingerin Twitter-tilillä kehotettiin tappamaan fasistit ja ampumaan ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Dellinger itse on todennut Twitterissä, että tili perustettiin ennen hänen työsuhdettaan vasemmistoon, eivätkä tilillä julkaistut väkivaltaviestit vastaa hänen arvojansa. Dellinger kertoo, etteivät väkivaltatviitit ole hänen kirjoittamiaan.

LUE SEURAAVAKSI:

”Pyydän nöyrästi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltani ja vasemmistoliiton äänestäjiltä asian ympärille syntynyttä kohua", Dellinger tviittaa.

”Uutisointi on antanut kuvan, että pitäisin väkivaltaa tai sillä uhkailua hyväksyttävänä. En pidä.”

"Tuomitsen kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Tili on anonyymitili, jolla on useita käyttäjiä.”

LUE SEURAAVAKSI:

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoi torstaina Ylelle, ettei asiaa ole toistaiseksi syytä selvittää lisää. Hän oli keskustellut asiasta Dellingerin kanssa.

Puheenjohtaja Anderssonin mukaan kuitenkin asia selvitetään perinpohjaisesti. Hän korostaa, että vasemmistoliitto on rauhan liike, joka on sitoutunut tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

”Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa meidän aktiivien, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa”, Andersson tviittasi perjantaiaamuna kahdeksan aikoihin.

LUE SEURAAVAKSI:

”Vasemmistoliiton työntekijään liitetyn anonyymin Twitter-tilin kirjoitukset ovat täysin ja yksinkertaisen tuomittavia, eivätkä edusta millään tavalla puolueemme arvoja. Työntekijä on antanut asiasta selvityksen, jonka mukaan tilille on tunnukset usealla ihmisellä ja hän ei antamansa selvityksen mukaan ole kirjoittanut Ylen uutisoimia tviittejä. Asian käsittely jatkuu.”

”Näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus tulee käsittelemään asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti.”

LUE SEURAAVAKSI: