Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Li Andersson vastasi tänään Uuden Suomen suorassa Facebook-haastattelussa kokoomuksen kansanedustajalta Hjallis Harkimolta saamaansa kuittailuun.

– Musta se oli asiaton heitto. Musta on aika jännää, jos ihmisen tai poliitikon arvo mitataan sillä, että kuinka monta yritystä hän on perustanut. Mulla on 15 000 äänestäjää, jotka ovat halunneet antaa luottamuksensa mulle, Andersson sanoi.

Anderssonin haastattelun voit katsoa tämän jutun lopusta.

Harkimo kysyi Anderssonilta Ylen Taloustalkoot-illassa, montako yritystä Andersson on perustanut. Lue lisää: ”Li hei, montako yritystä sä oot perustanut?” – Hjallis Harkimo kuittaili Li Anderssonille tv:ssä

Andersson totesi myös, ettei kukaan poliitikko voi olla kaikkea yhtä aikaa.

– Myös hyvä todeta, että politiikassa ei kukaan yksittäinen ihminen voi poliitikkona olla kaikkea sitä, mitä tästä maasta löytyy. En voi olla samanaikaisesti Helsingistä, Utsjoelta, Turusta. En voi olla samanaikaisesti perheenäiti, eläkeläinen, opiskelija, nainen, mies, keski-ikäinen, nuori. Tärkein juttu on kuitenkin se, että sulla on halukkuutta oppia koko ajan lisää niistä asioista, joita me täällä käsitellään, ja perehdyt niihin aiheisiin, vaikka sulla ei olisi ihan sitä omakohtaista kokemusta siitä asiasta, hän sanoi.

Andersson myös piikitteli kokoomusta:

– Kokoomushan ennen puhui, että kaikki työ on arvokasta. Nyt tämä meininki näyttää ilmeisesti heillä muuttuneen aivan täysin niin, että vain yrittäjyys on arvokasta ja järjestöissä tehtyä työtä ei edes lasketa työksi tai julkisella sektorilla tehtyä työtä ei edes lasketa työksi. Kuitenkin meillä on Suomessa aivan valtava määrä ihmisiä töissä julkisella sektorilla, jotka tekevät äärimmäisen tärkeää työtä yhteiskunnan toimivuuden näkökulmasta. Meillä on järjestökentällä töissä ihmisiä, jotka työskentelevät lastenhuollossa, esimerkiksi kehitysvammaisten palveluiden ja tuen kanssa töitä koko ajan. Kyllä se heidän tekemä työ on aivan yhtä arvokasta kuin Hjalliksenkin tekemä työ, jota en itse kuitenkaan halua vähätellä, Andersson sanoi.

Oletteko jatkaneet Hjalliksen kanssa tätä keskustelua?

– Ei ole ollut sellaista tilaisuutta. Olemme vain polkeneet toistemme ohi täällä talolla [eduskunnassa].

– Sellaista voisi ehkä kysyä, että katuukohan hän tätä hänen heittoansa, Andersson lähetti terveisiä Harkimolle.

Andersson kommentoi myös tuoretta hallituksen asiantuntijoilta tilaamaa Nato-selvitystä. Siinä todettiin, että jos Natoon liityttäisiin, olisi parasta tehdä se yhdessä Ruotsin kanssa.

–Kyllä mun kanta on se, että siitä huolimatta, että Ruotsi liittyisi, niin meidän ei kannata liittyä, mutta tottakai, jos Ruotsi tekisi tällaisen päätöksen, se vaikuttaisi meidän asemaan kyllä, Andersson sanoi.

Hänen mielestään Suomi pärjäisi nykyisenlaisella omalla alueellisella puolustuksella, vaikka Ruotsi Natoon liittyisikin.

– Panostettaisiin omaan puolustukseen ja tehtäisiin edelleen Ruotsin ja EU:n kanssa yhteistyötä, Andersson kuvasi.

Hän kuitenkin myönsi, että Suomenkin tilanne muuttuisi, jos Ruotsi liittyisi Natoon.

Uusi Suomi on aiemmin haastatellut suorissa lähetyksissä kokoomuksen puheenjohtajaehdokasta Elina Lepomäkeä, kokoomuksen varapuheenjohtajaa Janne Sankeloa sekä keskustan Abdirahim ”Husu” Husseinia. US:n videot täällä.

Lue myös: Stubbin haastava Lepomäki: ”Suomen pitää varautua ulkopuolelta tulevaan shokkiin”

Lue myös: Husu Hussein veisi maahanmuuttajat maalle: ”Suomalaisuutta opitaan Kehä III:n ulkopuolella”

Lue myös: Kokoomusvaikuttaja vihjaa: Petteri Orpolta tulossa ”valkoista savua” – kova haastaja Stubbille

Käy tykkäämässä Uuden Suomen Facebook-sivuista täällä!