Opetusministeri Li Anderssonin (vas) mukaan opetus voidaan keskeyttää Suomessa kokonaan, jos lähiopetuksessa olevien lasten määrä ei vähene.

”Me seuraamme tilannetta koko ajan, ja olemme valmiita viestimään voimakkaasti vanhemmille etäopetuksen ensisijaisuudesta. Jos emme saa lasten määrä kunnolla vähentymään kouluissa, on uhkana koko opetuksen keskeyttäminen, ja sitä en usko, että kukaan haluaa”, hän kirjoittaa Twitterissä lauantaina.

Lue seuraavaksi:

Anderssonin tviitti on vastaus luokanopettaja Manu Tiilikaiselle, joka välitti ministerille vanhempien reaktioita perjantaiseen ilmoitukseen 1.-3.-luokkalaisia koskevan koululinjauksen muuttumisesta. Uuden linjauksen mukaan kaikilla 1-3 vuosiluokan oppilailla on 23.3. alkaen tarvittaessa oikeus lähiopetukseen, mutta heitä suositellaan vahvasti osallistumaan etäopetukseen.

”Sain Wilma-viestin, jossa iloittiin, että "onneksi tämä hössötys loppuu ja koulut ovat taas auki". Yksi huoltaja taas naureskeli, että nyt saa tehdä kotona etätöitä rauhassa”, Tiilikainen kertoi Twitterissä.

Andersson kertoi jo perjantaina, että linjausta jouduttiin muuttamaan, koska lähiopetusoikeutta ei ollut mahdollista rajata kriittisten alojen luettelon perusteella. Opetusministerin mukaan luettelo ei ole juridisesti riittävän tarkkarajainen perustellakseen lasten erilaisen kohtelun.