Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson hakee jatkokautta puolueen johdossa, tiedottaa vasemmistoliitto.

Vasemmistoliitto järjestää puoluekokouksensa marraskuun puolivälin tienoilla.

Vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen ilmoitti hiljattain, ettei tavoittele jatkoa puoluejohdossa. Sarkkiselle on tulossa perheenlisäystä ja hän ottaa sosiaali- ja terveysministerin salkun hallituskauden puolivälissä, sillä vasemmistoliitto päätti jakaa salkun Aino-Kaisa Pekosen ja Sarkkisen välillä.

”Viime aikoina olemme uudistaneet myös sekä vasemmistoliiton visuaalisen ilmeen että tapamme viestiä, mitkä molemmat näkyvät kannatuksessamme. Puolet yli 11 000 jäsenestämme on liittynyt puolueeseen vuoden 2011 jälkeen, mikä tarkoittaa, että vasemmistoliitto on uudistunut nopeammin kuin yksikään toinen suomalainen puolue. Tätä hyvin käyntiin lähtenyttä työtä haluan jatkaa”, Andersson sanoo tiedotteen mukaan.

Andersson sanoi tiedotustilaisuudessaan, että vasemmistoliiton tavoitteena on olla liike, joka sanoo kyllä sille, voidaanko yhteiskunnallisia ongelmia ratkaista.

”On erityisesti kolme suurta aihekokonaisuutta, missä näen että tarvitaan vahva vasemmistoliitto. Ensimmäinen näistä on oikeudenmukainen ilmastosiirtymä”, Andersson sanoo.

Hänen mukaansa päättäjillä ei ole varaa menettää ihmisten tukea kunnianhimoisten ilmastotoimien tekemiselle. Anderssonin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että ilmastotoimien vaikutuksia esimerkiksi pienituloisille kompensoidaan toisilla toimilla.

Toinen tärkeä teema Anderssonille on köyhyyden kierteen katkaiseminen. Kolmas vasemmistoliitolle keskeinen teema liittyy Anderssonin mukaan työn tulevaisuuteen ja teknologiaan, mikä edellyttää varhaiskasvatukseen ja koulutukseen panostamista.