Kynnyskysymyksellä ja hallituksesta lähdöllä uhittelu sai aikaan julkisen Twitter-väittelyn hallituspuolueiden edustajien välillä.

Ensin vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson antoi Ilta-Sanomissa palautetta ministerikollega, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalolle.

”En näe, että järkevin tapa pohjustaa budjettiriihtä on, että jokainen hallituspuolue vuorollaan asettaa julkisuuteen jonkin hallituksesta lähtöehdon. Ihmiset tietävät kyllä hyvin, että meille kynnyskysymykset liittyvät perusturvan leikkauksiin”, Andersson sanoi IS:n haastattelussa.

Ohisalo oli aiemmin ilmoittanut, että ilmastopäätökset ovat vihreiden ehto hallituksen koossa pysymiselle.

”Jos pysähdytään tai mennään taaksepäin, meidän pitää miettiä vakavasti hallituksessa olemistamme”, sisäministeri sanoi haastattelussa.

Ohisalo ihmetteli Twitterissä hallituskumppani Anderssonin kuittia.

”Vihreille ilmastonmuutoksen torjunta ja yhteisen ympäristömme suojelu on kynnyskysymys. Jos sen sanominen ääneen on uhkailua, olkoon niin. Toivon kuitenkin, että nämä asiat ovat yhtä tärkeitä kaikille hallituspuolueille”, hän viestitti takaisin vasemmistoliiton kansanedustajan Veronika Honkasalon Twitter-ketjussa.

Nokittelu ei jäänyt tähän. Veronika Honkasalo totesi, ettei ”ole epäselvyyttä, etteikö kunnianhimoinen ilmastopolitiikka olisi vasemmiston ja vihreiden yhteinen tavoitetila”.

”Konkreettisia tekoja odotetaan. Ne aikaansaadaan neuvottelemalla, ei neuvotteluista jättäytymällä ja/tai julkisuuden kautta vihjailemalla hallituksesta lähdöllä”, Honkasalo totesi.

Hänelle vastasi vihreiden kansanedustaja Bella Forsgren.

”Teillä olisi ollut myös vaihtoehtona tukea ympäristötoimivaatimuksia, kun puolueena tietääkseni olette niitä vaatineet myös. Itse lähtisin mielummin tukemaan muiden puolueiden nostaja, jotka ovat myös meille tärkeitä, kun alkaisin vääntämään: väärin aihetta nostettu esille”, Forsgren kritisoi.

Honkasalo vastasi vasemmistoliiton tukeneenkin vihreitä ”näissä vaatimuksissa joka käänteessä”.

”On järkevää kertoa kynnyskysymykset. Nyt kritiikki kohdistui siihen, onko järkevää uhkailla hallituksesta lähtemisellä”, Honkasalo selitti.

Keskustelu jatkui vielä eikä Forsgren ymmärtänyt hallituskumppanin riveistä tullutta arvostelua.

”Ihme mussutuksen puolelle menee.”

LUE MYÖS: