Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson toivoo kiky-tuntien poistumista kaikilta. Erittäin vaikeaksi povatut kunta-alan työmarkkinaneuvottelut ovat juuri alkaneet. Työmarkkinoilla on kaksi tärkeää kysymystä: kiky-tuntien kohtalo sekä palkka.

”Minä toivon, että kiky-tunnit jäävät historiaan tasapuolisesti kaikilla aloilla Suomessa. Ei voi käydä niin, että miesvaltaisten vientiteollisuuden alojen vahvat liitot saavat nämä neuvoteltua pois, mutta jo valmiiksi palkkakuopassa oleville naisvaltaisille aloille ne jäävät”, Andersson kirjoittaa Facebookissa.

Andersson ja hänen puolueensa vasemmistoliitto ovat toistuvasti kritisoineet kilpailukykysopimusta eli kikyä, joka pidensi työaikaa.

Anderssonilta kysyttiin eilen tiistaina hänen sosiaalisen median kyselytunnillaan, tukeeko vasemmistoliitto hoitajaliittojen palkkatavoitteita. Tehyn ja Superin mukaan naisvaltaisen sote-alan tehtäväkohtaisia palkkoja pitää nostaa 1,8 prosenttiyksikköä ”miesvaltaisten alojen palkkoja enemmän joka vuosi kymmenen vuoden ajan”.

LUE MYÖS:

Andersson vastasi, että vasemmistoliittolaisilta tulee varmasti tukea hoitajille kuin muillekin julkisen sektorin matalasti palkatuille työntekijöille.

”Hallitus ei ole ottanut kantaa tai luvannut mitään, mutta tiedän että tämä on hyvinkin tärkeä asia meidän toimijoille”, Andersson muotoili.

LUE MYÖS: