Tiistaina liikenne katkaistaan valtiovierailun takia 45 minuutiksi Presidentilinnan edustalla.

Liettuan presidentti vierailee Suomessa 18.–19.10.2016. Vierailun viralliset vastaanottoseremoniat tapahtuvat Pohjoisesplanadilla Presidentinlinnan edustalla tiistaina klo 11.00.

Poliisi katkaisee liikenteen Presidentinlinnan edustalta noin klo 10.30 – 11.15 väliseksi ajaksi, joten autoilijoita kehotetaan välttämään liikkumista Kauppatorin suunnalla seremonioiden aikana, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisin ehdottamat kiertotiet

Katajanokalle on mahdollista päästä vain Pohjoisrannasta tai muualta Kruununhaan suunnasta. Liikenne Etelärannasta ja Eteläesplanadilta Katajanokan tai Pohjoisrannan suuntaan on suljettu seremonioiden ajaksi. Fabianinkadun ja Katariinankadun kautta ajaen sulkualueen voi ohittaa Kruununhaan katuverkostoa pitkin. Kaikki Katajanokalta tuleva liikenne ohjataan Kanavakadun sillan kautta Pohjoisrantaan. Pohjoisrannasta liikenne Etelärantaan tai Mannerheimintien suuntaan ohjataan Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta ohi sulkualueen. Pohjoisesplanadi Presidentinlinnan ja Mannerheimintien välillä on suljettu kokonaan muulta liikenteeltä muutaman minuutin ajan korkeiden vieraiden autosaattueen saapuessa.

Vierailun jatkuessa tiistaina ja keskiviikkona on keskustan liikenteessä lyhyitä liikennekatkoksia valtiovierailun ajoreiteillä, todetaan poliisin tiedotteessa.