Liike Nyt kertoo 115 ehdokkaan lähtevän eduskuntavaaleihin liikkeen riveissä. Liike ei näin ollen kyennyt täyttämään julkisesti esiin tuomaansa 150 ehdokkaan tavoitetta.

Koska Liike Nyt ei ole puolue, jokainen ehdokas on oman valitsijayhdistyksensä ehdokas. Liikkeen eduskuntavaaliehdokkaat ovat keränneet yhteensä yli 11 000 kannattajakorttia vaaleihin osallistumista varten, tiedotteessa kerrotaan. Valitsijayhdistyksen perustamiseksi tarvitaan 100 kannattajakorttia omasta vaalipiiristä.

”Ihmisten kuuleminen toteutuu Liikkeessä alusta asti. Jokaisen Liikkeen edustajan takana on ainakin 100 ihmistä, jotka luottavat häneen ja kannattavat hänen pyrkimistään eduskuntaan”, Liikkeen perustaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo kertoo.

Liike Nyt sai eduskuntavaaliehdokkaaksi haluavilta yli 450 hakemusta.

Vaalipiirilautakunta tarkastaa jokaisen ehdokkaan keräämät nimet ennen kuin henkilö voi asettua eduskuntavaaleissa ehdolle.

Liike Nyt kertoo myös nettiparlamenttinsa päättäneen sitä edustavia poliitikkoja ohjaavasta ”tiekartasta”. Tiekarttaan äänestettyjä toimenpiteitä ovat muun muassa yrittäjän sosiaaliturva, yrittäjän uuden alun helpottaminen, maksuton toisen asteen koulutus sekä Euroopan rajoja turvaavan Euroopan unionin yhteisen turvapaikkajärjestelmän tavoitteleminen.