Helsingin poliisi epäilee 1990-luvulla syntynyttä miestä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Itä-Helsingin Roihuvuoren tapauksessa, josta uutisoitiin viikonloppuna.

Poliisi kertoo, että kaksi muuta itähelsinkiläisestä asunnosta kiinni otettua henkilöä on vapautettu.

”Asunnossa oli kiinniottohetkellä kolme henkilöä. Heidät kaikki otettiin kiinni, jotta voitiin varmistua siitä, mikä heidän osuutensa on epäiltyihin rikoksiin. Mitä vakavammasta rikosepäilystä on kysymys, sitä matalampi kynnys poliisilla on ottaa henkilöitä kiinni kuulustelujen ajaksi. Kaksi heistä on vapautettu, koska poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan heitä ei ole syytä epäillä rikoksista”, kertoo rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi sai lauantai-iltana hätäkeskuksen kautta tiedon epäillyistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingissä. Kolmatta kiinniotettua, 1990-luvulla syntynyttä miestä, epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet on pidätetty, ja poliisi tulee esittämään miestä vangittavaksi tämän viikon aikana.

Mies on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen, kertoo tutkinnanjohtaja Asmundela.

Lue aiempi juttu: STT: Kolme otettu kiinni epäiltyinä lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista Helsingissä

Poliisi on kuulustellut sekä rikoksesta epäiltyä että uhria. Epäillyillä rikoksilla on siis yksi asianomistaja.

”Poliisi ei kommentoi asianomistajan ikää tai sukupuolta, koska haluamme varmistaa, että asianomistajan henkilöllisyys pysyy salassa. Kyseessä on alaikäinen lapsi.”

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäiltyjä tekoja on tapahtunut useita lokakuun alun ja tammikuun 9. päivän välillä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet yksityisasunnossa.

”Asunnossa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole ollut läsnä muita henkilöitä. Tarkempia yksityiskohtia teosta ei kommentoida julkisuuteen asianomistajan suojelemiseksi.”

Poliisi ei tiedota tapauksesta tässä vaiheessa enempää.

Lue myös:

Näkökulma: Oulun seksuaalirikosepäilyistä tuli yhteinen huolenaihe

Juha Sipilä Oulussa: ”Käytännössä se ei ole ihan näin yksinkertaista”

Seksuaalirikokset: ”Hallituksen on herättävä tähän hälyttävään tilanteeseen”

Sauli Niinistö: ”Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava