HJK tiedotti maanantaina kahdesta mielenkiintoisesta uutisesta. Mika Lehkosuon kerrottiin jatkavan seuran päävalmentajana vuoteen 2018. Samalla vahvistettiin, ettei Lehkosuo jatka A-maajoukkueen valmennustiimissä.

- Tähän ei liity mitään dramatiikkaa, olemme sopineet asian yhteisymmärryksessä Palloliiton johdon kanssa. Takana on mielenkiintoiset kaksi ja puoli vuotta A-maajoukkueen mukana. Keskityn jatkossakin täysillä HJK:n valmentamiseen, Lehkosuo toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Lehkosuo aloitti HJK:n valmentajana viime vuoden huhtikuussa, kun Sixten Boström sai potkut, ja loppu onkin historiaa. Viime vuonna HJK voitti tuplamestaruuden ja pääsi myös Eurooppa-liigaan, jossa voitti FC Torinon ja FC Kööpenhaminan.

- Pitkäjänteinen, laadukas ja koko seuraa koskeva valmennustyö on keskeinen osa kun rakennamme Klubia. Bana valmennustiimeineen on nostanut päivittäisen toiminnan tasoa ja halusimme löytää hyvissä ajoin yhteisen tahtotilan miten parhaiten päästään kohti kovia tavoitteitamme, kertoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

HJK ilmoitti myös kohtaavansa harjoitusottelussa Liverpoolin. Legendaarinen brittiseura pelaa HJK:ta vastaan Olympiastadionilla 1. elokuuta.

Viime vuonna HJK teki merkittävästi rahaa näytösottelulla FC Barcelonaa vastaan. Bisnes onnistui loistavasti ja Barca-pelin tuotoilla HJK rakensi uuden harjoitushallinsa.

Valitettavasti itse urheilujuhla vain lässähti Barca-pelissä nopeasti. Kissa-hiiri –leikin päätteeksi Barcelona voitti 6-0 höntsäottelun oltua kaikkea muuta paitsi viihdyttävää katseltavaa.

HJK yritti tänä vuonna saada vastustajakseen Real Madridia. Neuvottelut etenivät pitkälle, mutta kariutuivat, kun Real Madrid päätti vaihtaa valmentajaa. Liverpool oli eräänlainen hätäratkaisu.

Liverpoolilla on paljon faneja Suomessa, mutta joukkueessa ei ole merkittäviä tähtiä, kuten Barcelonassa tai Real Madridissa. Viime vuoden Barcelona-ottelun heikon pelillisen annin myötä Olympiastadionin täyttäminen HJK-Liverpool –ottelussa voi olla haastavaa. Kysehän ei ole euro-ottelusta, vaan harjoitusottelusta, jossa panoksena on lähinnä hyväntekeväisyys, kun tuotto käytetään suomalaisen futiksen ja HJK:n kehittämiseen.