Manchester City voitti jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Mesaruus varmistui sunnuntain päätöskierroksella, kun City löi Brightonin vieraissa 4-1.

- Voitimme 14 ottelua putkeen voittaaksemme tittelin. Meillä ei ollut kolmeen kuukauteen varaa menettää yhtä pistettäkään. Teimme sen pelaamalla samaan aikaan kaikissa kilpailuissa. Uskomaton temppu, Cityn manageri Pep Guardiola hehkutti seuran verkkosivuilla.

Yhdessä vaiheessa näytti jo siltä, että Liverpool olisi karkaamassa mestaruuteen.

- Kun ero kasvoi seitsemään pisteeseen, niin ajattelimme: "OK, meidän täytyy pysyä rauhallisina. Valioliigakausi on pitkä". Mutta rehellisesti sanottuna, kun tuo Liverpool pelasi sillä tavalla, jolla he ovat pelanneet tällä kaudella, niin se oli todella vaikeata. Ei ole pelkästään minun tunteeni, vaan myös seuran, pelaajien ja henkilökunnan, että tämä oli vaikein Valioliigan titteli, jonka olemme voittaneet, ainakin minun urallani ylivoimaisesti vaikein, Gaurdiola jatkoi.

Koko kauden aikana vain yhden ottelun hävinnyt Liverpool jäi lopulta yhden pisteen päähän Manchester Citysta.

- Asetimme tason korkeammalle viime kaudella. Liverpool on auttanut meitä pitämään sen siellä koko ajan, Guardiola kehaisi Cityn pahinta kilpailijaa.

Manchester Citysta tuli arabirahoituksella vuonna 2008 yksi maailman rikkaimmista jalkapalloseuroista. Raharikkaus on auttanut seuran Valioliigan mestaruuteen 2012, 2014, 2018 ja 2019.

Eurokentillä menestystä ei ole Citylle kuitenkaan tullut. Mestareiden liigassa pettymykset ovat jatkuneet vuodesta toiseen.

Liverpool on päin vastaisessa tilanteessa. Englannin pääsarjassa se ei ole voittanut mestaruutta vuoden 1990 jälkeen, mutta Mestareiden liigassa Liverpool vei mestaruuden 2005 ja on ollut myös häviämässä Mestareiden liigan finaalia 2007 sekä 2018.

Kesäkuun 1. päivänä Liverpool kohtaa Madridissa Mestareiden liigan finaalissa Tottenhamin. Euroopan himoituin mestaruus on Liverpoolille tarjolla, mutta moni seuran pitkäaikainen fani varmasti vaihtaisi sen mieluusti Valioliigan mestaruuteen, jos vaihto olisi mahdollista.