Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on perussuomalaisten vaikuttajien keskuudessa lähes yhtä suosittu vaihtoehto puolueen puheenjohtajaksi kuin instituutiota muistuttava istuva puheenjohtaja Timo Soini. Asia selviää Lännen Median kyselystä, johon vastasi 256 puolueaktiivia.

Jos Soini ja Halla-aho olisivat vastakkain kaksintaistelussa, vastaajista 45,3 prosenttia äänestäisi Halla-ahoa, 54,7 prosenttia Soinia. Jos puheenjohtajaehdokkaita olisi useampia, Soinia äänestäisi 40,8 prosenttia ja Halla-ahoa 26,4 prosenttia vastaajista.

Soini ei kuitenkaan vielä ole vahvistanut hakevansa jatkokautta – eikä Halla-aho lähtemistään haastajaksi. Jos Soini ei olisi ehdolla, mutta Halla-aho olisi, ykköspaikan saattaisikin napata perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Kyselyn vastaajista 33,1 prosenttia valitsisi tällaisessa tilanteessa Terhon, kun taas Halla-ahon kannatus tässä skenaariossa oli kyselyssä 31,8 prosenttia. Moni soinilainen siis siirtäisi äänensä Terholle.

Lännen Media kertoo, että jos Terho ja Halla-aho olisivat vastakkain kaksintaistelussa, Terho voittaisi Halla-ahon kyselyn vastaajien keskuudessa jopa selvemmin kuin Soini: prosentein 57,9-42,1. Terho ei aio haastaa Soinia, vaan lienee ehdolla vain mikäli Soini luopuu.

Uusi Suomi soitti viime viikolla kaikki perussuomalaisten kansanedustajat läpi, ja kysyi, kannattavatko he Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Lue koko juttu täältä: Jussi Halla-aho puoluejohtajaksi? - Kysyimme perussuomalaisilta

Lue myös: Tynkkynen on nyt varma: ”Jussi Halla-ahosta tulee kesällä Perussuomalaisten puheenjohtaja”