Miguel Caballero valmistaa ainoana maailmassa luodinkestäviä muotivaatteita. Hänen mallistonsa on äskettäin otettu myyntiin lontoolaiseen Harrodsin luksustavarataloon, kertoo di.se.

Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa toimivan liikkeen vaatteet on tarkoitettu rikkaille, jotka vaativat vankkoja turvatoimia, mutta eivät mielellään käytä luodinkestäviä liivejä. Asiakkaiden joukossa ovat muun muassa Venezuelan presidentti Hugo Chavez, Espanjan prinssi Felipe ja näyttelijä Steven Seagal.

Uudessa mallistossa on erilaisia vaatteita, esimerkiksi pikkutakkeja ja paitoja. Ne ovat nyt siis rikkaiden brittien saatavilla.

Yrityksen kotisivun mukaan vaatteet on luokiteltu eri turvallisuuskategorioihin. Matalin pysäyttää tavallisten pistoolien luodit, korkein kestää automaattiaseet.

Mutta jos haluaa olla turvassa ja hyvin pukeutunut, saa varustautua myös maksamaan. Korkeimman turvatason piképaita maksaa runsaat 6 000 euroa.

Miguel Caballero perusti yrityksensä vuonna 1992. Nykyisin vaatteita myydään 16 maassa. Viime vuonna liikevaihto oli yhdeksän miljoonaa dollaria, vajaat kuusi miljoonaa euroa.

Monet Caballeron koulutovereista olivat poliitikkojen lapsia ja joutuivat käyttämään luodinkestäviä liivejä. Hänen mielestään liivit olivat painavia ja kömpelöitä, niinpä hän keksi ajatuksen luodinkestävistä vaatteista, joita voi käyttää tavallisten vaatteiden tavoin. Nahkatakki esimerkiksi painaa vain runsaan kilon.