”Huonon ajokelin vuoksi pelastuslaitos kehottaa välttämään ylimääräistä liikkumista autolla. Runsaampi lumisade alkaa ennusteen mukaan Helsingissä ensi yönä puolen yön jälkeen, ja lunta tulee ilmeisesti yhtäjaksoisesti ainakin keskiviikon aamuun saakka”, Helsingin kaupungin pelastuslaitos neuvoo Twitterissä.

Ilmatieteen laitos varoitteli sunnuntaina tulevista runsaista lumisateista ja erittäin huonosta ajokelistä.

”Etelässä ja lounaassa sataa poikkeuksellisen runsaasti lunta maanantai-illasta pitkälle keskiviikkoon. Lunta kertyy noin 30–40 cm, paikoin enemmänkin. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi”, Ilmatieteen laitos tviittasi.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Antti Kokko varoittelee ajokelin muuttuvan erittäin huonoksi laajalti etelässä ja lounaassa.

”Lumi sataa voimakkaan tuulen kera, ja keliolosuhteita vaikeuttaa kinostuvan lumen lisäksi sakean lumisateen ja pöllyävän lumen heikentämä näkyvyys”, Kokko varoittelee.

Kokon mukaan lisäksi varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi koitua sähkökatkoja.

Forecan mukaan tiistaiaamuna ajokeli on erittäin huono laajoilla alueilla maan etelä- ja länsiosassa ja myös raideliikenteen viivästyksiin kannattaa varautua.

”Mikäli tiistaina joutuu lähtemään liikenteeseen, matkantekoon kannattaa varata aikaa”, Foreca muistuttaa tiedotteessaan.

Foreca ennustaa lunta kertyvän kolmessa vuorokaudessa paikoin jopa yli puoli metriä.

LUE SEURAAVAKSI: