Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ”tuomitsee jyrkästi” Finnairin aikomukset palkata 200 lentoemäntää Espanjasta Kanarian reiteilleen ja mahdollisesti korvata henkilöstöä erikoistilanteissa.

Erikoistilanteet tarkoittaisivat muun muassa suomalaisen lentohenkilöstön lakkoja, kertoo Kauppalehti tänään maanantaina printtilehdessään.

–On ala-arvoista käytöstä hankkia rikkurit hoitamaan mahdollinen lakonalainen työ jo ennen neuvottelujen aloittamista, SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto kommentoi SAK:n tiedotteessa.

–Näyttää siltä, että Finnairilla ei ole minkäänlaista luottamusta siihen, että yhtiössä pystyttäisiin sopimaan asioista työntekijäpuolen kanssa, hän lisää.

SAK tuo esille, että Finnairissa on käyty yt-neuvotteluja ”jatkuvasti” ja työntekijät ovat toistuneesti joustaneet yhtiön hyväksi.

–Jatkuvilla yt-neuvotteluilla ja uhalla toimintojen siirtämisestä ulkomaille pyritään minun nähdäkseni painamaan työntekijöt alas ja saamaan halvat sopimukset. Henkilöstö ei kuitenkaan voi joustaa loputtomiin vaikeassakaan tilanteessa, Lehto sanoo.

Aiemmin tänään asiaa kommentoivat lentoemännät.