Perussuomalaisten puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho vastustaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) puheita maahanmuuttajista. Vapaavuori on sanonut, että Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia työvoimaksi.

Vapaavuori kommentoi asiaa Talouselämän haastattelussa. Hänen perusteli kommenttiaan sillä, että Helsingissä maahanmuuttajia ja kansainvälisyyttä on vähemmän kuin esimerkiksi Tukholmassa, joihin Helsinkiä on pormestarin mielestä ”luontevaa verrata”.

– On yleisessä tiedossa, millaisia vakavia kielteisiä seurauksia kehitysmaista saapuneilla maahanmuuttajilla on ollut Tukholman ja monien muiden eurooppalaisten kaupunkien turvallisuudelle ja taloudelle. Vaikka Suomessa määrät ovat historiallisista syistä johtuen pienempiä, maahanmuuttajaväestön syrjäytyminen ja ghettoutuminen sekä tästä seuraava asuinalueiden ja koulujen eriytymiskehitys ovat jo vuosia olleet Helsingin polttavimpia ongelmia, Halla-aho sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Vapaavuori kadehtii Tukholmaa: ”Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia”

Halla-ahon mukaan kehitysmaista humanitaarisin perustein tulleiden ihmisten ”kotoutumisaste on Suomessa yhtä heikko kuin kaikkialla muuallakin Länsi-Euroopassa”. Hän viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan ”suurin osa ei vuosikymmentenkään aikana saavuta suomalaista tulotasoa, ja merkittävä osa on koko elämänsä ajan tuista riippuvainen”. (Tutkimustietoa muun muassa Tilastokeskuksen sekä VATT:n sivuilla.)

– Maahanmuutto kehitysmaista ei lisää Helsingin elinvoimaa tai vetovoimaa vaan heikentää turvallisuutta, vaikeuttaa entisestään asuntotilannetta ja kuormittaa kaupungin taloutta sekä sosiaali- ja terveyspalveluja, Halla-aho sanoo.

– Kuvaavaa onkin, että pormestari Vapaavuori vaatii samaan hengenvetoon lisää maahanmuuttoa ja lisää valtion tukea maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Pormestari Vapaavuori ei Talouselämän haastattelussa eritellyt, millaisia maahanmuuttajia hän tarkoitti, mutta hänen mukaansa maahanmuuttajia tarvitaan töihin pääkaupunkiseudulle. Samalla Vapaavuori korosti, että maahanmuuttajien työllistymiseen ja kotoutumiseen on panostettava etenkin juuri suurkaupungeissa.

Vapaavuori vastusti näyttävästi suurmoskeijahanketta pormestarikampanjassaan. Halla-aho huomauttaa, että näin hän markkinoi itseään vaihtoehtona moskeijamyönteisille vihreille.

– Haitallisen maahanmuuton puolestapuhujana Vapaavuori näyttää jälleen löytäneen yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmiston kanssa.

Perussuomalaiset on Halla-ahon mukaan hyvin huolissaan Helsingin ja muiden suurkaupunkien väestökehityksestä ja sen kielteisistä seurauksista kaupunkilaisille.

– Helsingin tulee mielestämme noudattaa sellaista väestö-, asunto- ja sosiaalipolitiikkaa, joka ei houkuttele kaupungin kannalta kielteistä muuttoliikettä. Helsingin on oltava turvallinen kaupunki, jossa tavallisilla työssäkäyvillä ihmisillä on varaa asua ja jossa lapset voidaan turvallisin mielin lähettää lähikouluunsa.

Lue myös:

Uusi vaihtoehto kuittaakin lähes 100 000 €/kk – nyt palkataan työntekijöitä

Finnairin lentäjillekin napsahtamassa 34000€:n suurbonus? – ”Syvä pettymys” matkustamohenkilökunnassa

Grönlannissa tapahtuu jotain todella outoa: Jään ja lumen maa palaa