SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on Uutispäivä Demarin mukaan yllättynyt kohusta, joka hänen työperäistä maahanmuuttoa koskevasta lausunnostaan on syntynyt.

Heinäluoma sanoi viime viikolla, että hallituksen arvio työperäisen maahanmuuton tarpeesta on täysin pielessä. Jos hallitus pitää kiinni tavoitteestaan lisätä työperäistä maahanmuuttoa, maahanmuuttajat "vievät suomalaisilta työt", mikä voimistaisi rasismia, Heinäluoma sanoi.

Heinäluoma on nyt todennyt Uudenmaan Sosialidemokraattien piirikokouksessa, ettei hänen kommenttejaan voi mitenkään kääntää rasismiksi tai suvaitsemattomuudeksi, Uutispäivä Demari kertoo.

Heinäluoma pitää suurena riskinä, että Suomeen syntyy kahdet eri työmarkkinat, jos yritykset yrittävät haalia halpaa työvoimaa jo ennestään työttömyyden riivaamaan maahan.

- Tänne tulevien ulkomaalaisten huonoa tai puuttuvaa kielitaitoa ja Suomen kulttuurin tietämystä voidaan käyttää hyväksi ja teettää alipalkkaista työtä, hän sanoo.

Heinäluoman lausunto on kirvoittanut voimakkaita kannanottoja muilta poliitikoilta. Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen on sanonut pitävänsä Heinäluoman lausuntoa vastenmielisenä.

Suomeen Kuubasta muuttanut kunnanvaltuutettu Ana María Gutiérrez Sorainen puolestaan kertoi Uudelle Suomelle, ettei lähdekään demarien eduskuntavaaliehdokkaaksi ärsyyynnyttyään Heinäluoman lausuntoon.

Sen sijaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini katsoo SDP:n nyt ottaneen järjen käteen - vaikka epäileekin puolueen kalastelevan Perussuomalaisten ääniä.