Japani julkaisi maanantaina ensimmäisen vuosineljänneksen bkt-lukunsa, jotka osoittivat maan talouden painuneen taantumaan, kertoo uutistoimisto Reuters . Koronavirus on ravistellut Japanissa yrityksiä ja yksityistä kulutusta.

Japanin talouden odotetaan jatkavan alamäkeä, ja suunta on todennäköisesti kohti yhä syvempää kuoppaa. Syynä on Japanin talousministeri Yasutoshi Nishimuran mukaan koronaviruksen aiheuttama kehno kysyntä.

”Sekä kotimainen että ulkomainen kysyntä osoittavat Japanin olevassa huonossa tilassa”, Nishimura sanoi tiedotustilaisuudessa talouslukujen julkistuksen jälkeen.

Maailman kolmanneksi suurin talous supistui ensimmäisellä vuosineljänneksellä 3,4 prosenttia vuositasolla alustavien lukujen valossa. Talous supistui myös edellisellä vuosineljänneksellä, ja teknisen taantuman merkit täyttyvät. Loka-joulukuussa Japanin talous supistui peräti 7,3 prosenttia.

Edellisen kerran Japanin talous on ollut taantumassa vuoden 2015 toisella vuosipuoliskolla.

”On lähes varmaa, että talous on kärsinyt vielä jyrkemmästä alamäestä toisella kvartaalilla. Japani on astunut täysimittaiseen taantumaan”, sanoi Meiji Yasuda Research Instituten pääekonomisti Yuichi Kodama Reutersille.