Sdp:n pitkäaikainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Hän sairasti syöpää, joka uusiutui talvella ja pakotti silloisen kansanedustajan jäämään sairauslomalle.

Feldt-Ranta oli kuollessaan 51-vuotias.

Vuosina 2007-2019 kansanedustajana toimineen Feldt-Rannan kuolemasta kertoi ensin Yleisradio. Sdp vahvistaa asian Twitter-tilillään.

Raaseporissa asunut Feldt-Ranta toimi urallaan myös sdp:n puoluesihteerinä.

Feldt-Rannalla todettiin mahasyöpä ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Hän kommentoi sairauttaan avoimesti julkisuudessa.

”Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden. Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen”, Feldt-Ranta kirjoitti tammikuussa 2019.

LUE MYÖS: