Euroopan jalkapalloliitto UEFA arpoi perjantaina Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan välierät. Toisin kuin 2014 ja 2016, eivät finaalissa tänä vuonna kohtaa Madridin suuret espanjalaisjoukkueet. Atletico Madrid ja Real Madrid ovat vastakkain jo välierissä.

Real Madrid voitti Atleticon Mestareiden liigan finaalissa 2014 ja 2016 pidemmän kaavan kautta. Nyt Atleticolla olisi hyvä tilaisuus kostaa.

Atleticon valmentaja Diego Simeone ilmoitti, että suurimpia nimettäessä mieleen tulevat aina Bayern München, Real Madrid tai Barcelona, mutta vain siksi, koska niillä on suurimmat budjetit. Simeone julisti puolivälierien Leicester-voiton jälkeen Atleticon voivan pärjätä mitä joukkuetta tahansa vastaan.

Atletico Madrid voitti Espanjan La Ligan mestaruuden 2014. Sen jälkeenkin se on taistellut tiukasti Barcelonaa ja Real Madridia vastaan. Tällä hetkellä Atletico on La Ligassa kolmantena eron kärjessä olevaan Realin ollessa kymmenentenä, joten Atleticon mestaruusmahdollisuuksia ei voi pitää realistisena.

Mestareiden liigassa Atleticon haaste on helpompi. Kahdessa ottelussa Real Madrid on kyllä kaadettavissa ja kaikki paineetkin ovat Realin niskoilla.

Toisessa välieräparissa kohtaavat Barcelonan laulukuoroon puolivälierissä maalein 3-0 lähettänyt Juventus ja yllättäjäjoukkue AS Monaco. Kokemuksella on paljon merkitystä ja Juventus lähteekin ottelupariin suosikkina.

UEFA arpoi perjantaina myös Eurooppa-liigan välieräparit. Suuri mestarisuosikki Manchester United saa vastaansa Celta Vigon. Toisessa parissa Ajax kohtaa Lyonin.