Luottokunta muistuttaa, että kortilla maksaessa kannattaa olla varuillaan varkaiden suhteen.

Helppo turvallisuusohje on se, että maksupäätteellä maksaessa pitää kättä näköesteenä tunnuslukua näppäiltäessä.

- Yksinkertaisin ja tehokkain turvallisuusohje kortin käyttäjälle on peittää tunnusluvun näppäily toisella kädellä kaikissa maksutilanteissa ja käteisnostojen yhteydessä pankkiautomaatilla, sanoo Luottokunnan korttien liikkeellelaskupalvelusta vastaava johtaja Jukka Ruotsalainen.

- Tämä turvallisuustoimenpide saattaa tuntua turhalta varovaisuudelta, mutta varkaan kannalta yksinkertaisinta on anastaa sekä kortti että tunnusluku juuri tällaisessa tilanteessa. Kesämenoissa kannattaakin muistaa olla huolellinen myös itse kortin ja lompakon käsittelyssä, hän jatkaa.

Huijausyritykset bensa- ja pankkiautomaateilla ovat yleistyneet.

- Jos huomaat automaatissa tai maksutapahtumassa jotain epäilyttävää, keskeytä tapahtuma ja ilmoita epäilyksesi välittömästi automaatin ylläpitäjälle, Luottokunta neuvoo.

Luottokunta on ottanut käyttöön palvelun, joka lähettää tekstiviestin kortinhaltijalle, mikäli epäillään kortin väärinkäyttöä.

- Luottokunnan tekstiviesti tulee Luottokunnan tai pankin numerosta ja siihen pyydetään vastaamaan vain viestissä annetulla kirjaimella. Luottokunta ei milloinkaan pyydä lähettämään kortin numeroa, tunnuslukua, voimassaoloaikaa tai muita tietoja – eikä näitä tietoja pidä koskaan lähettää muutenkaan sellaisenaan esimerkiksi sähköpostissa, Ruotsalainen korostaa.