Ruotsin Malmössä räjähti jälleen keskiviikon vastaisena yönä – kolmannen kerran kahden vuorokauden aikana. Räjähdys tapahtui yöllä talossa, jossa sijaitsee esikoulu. Kukaan ei loukkaantunut.

Tiistain vastaisena yönä Malmössä räjähti kahdesti: kerran kerrostalon rappukäytävän edustalla Rosengårdissa ja kerran yökerhon edustalla kantakaupungissa. Lisäksi nuori mies ammuttiin kuoliaaksi Malmössä keskellä päivää maanantaina ja poliisi puolestaan otti suuren operaation päätteeksi kiinni uhkaavaksi katsotun miehen.

Poliisi kertoo Ruotsin yleisradiolle, että räjähdysten määrä on kiistatta ryöpsähtänyt aiempaa korkeammaksi Malmössä tänä vuonna. Tähän mennessä räjähdyksiä on kuluvana vuonna tapahtunut jo 18, eivätkä tuoreimmat räjähdykset ole luvussa mukana. Vuonna 2018 Malmössä räjähti 11 kertaa ja toissa vuonna yhdeksän kertaa.

Aluepoliisipäällikkö Andy Roberts sanoo, että ilmiölle voi olla ”luonnollinen” selitys, räjähteiden saatavuus.

”Joukko räjähteitä tulee saataville, kuten käsikranaatteja tuli muutamia vuosia sitten, ja silloin niitä käytetään useimmin niihin ihmisiin, jotka ovat tämän toiminnan kohteita”, hän sanoo.

Malmön poliisi on aiemmin tällä viikolla sanonut, että malmölaiset voivat tuntea olonsa turvallisiksi – jos eivät työskentele ”väärällä alalla”, eli ole kytköksissä paikallisiin rikollisjengeihin.

Poliisi kertoo, että räjähdysten kasvusta huolimatta väkivalta yleisesti on laskussa Malmössä. Ammuskeluiden määrä on laskenut jyrkästi tänä vuonna.

Päivitys klo 13.52: käännöstä poliisin selityksestä räjähteiden saatavuudelle muokattu.

Lue arkistosta:

Malmössä räjähti taas – Lehti: ”Perkeleellistä”

TT: Ruotsin kranaatti-iskujen taustalla järkyttävät ”bonukset”