Sosiaali- ja terveysministeriö vahvisti tänään suosituksen kotimaan matkailun välttämisestä vielä kesälläkin. Matkailu- ja ravintolapalveluja edustavan MaRan mukaan kotimaan matkailu täytyy saada käyntiin jo kesällä konkurssien ja työttömyyden lisääntymisen estämiseksi.

MaRa muistuttaa tiedotteessaan, että matkailualan yritykset ovat koronakriisin takia kriittisessä taloudellisessa tilanteessa. Työntekijöitä on lomautettu ja moni yritys toimii velkarahoituksen varassa. Matkailu- ja ravintola-alan yritysten liikevaihto on alentunut huhti-toukokuussa yli 90 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

”Toimialan yritykset eivät kestä enää tappiollisen toiminnan jatkumista. Samanaikaisesti kysymys on kymmenien tuhansien matkailu- ja ravintola-alan työpaikkojen säilymisestä. Yritysten selviäminen on kotimaisen kysynnän varassa ainakin syksyyn 2021 asti”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Kotimaanmatkailulle riittäisi kysyntää

MaRan jäsenyritysten ennakkotiedot kertovat, että suomalaiset olisivat lähdössä kesällä kotimaan matkoille. Myös mökkejä on jo vuokrattu paljon tulevalle kesälle.

Lapin mukaan kotimaanmatkailun käynnistyminen on erityisen tärkeää kesäsesongin yrityksille. Hänen mukaansa kysyntätilanne on nyt hyvin herkkä.

”Pyydän julkisen vallan edustajilta vastuullisuutta esittäessään näkemyksiään kotimaanmatkailun välttämisestä.”

Lapin mukaan asiakkaiden luottamuksen voittaminen on toimialan tärkein tehtävä. MaRa on valmistellut jäsenyrityksilleen ohjeita esimerkiksi siitä, miten ravintolatoiminta voidaan käynnistää turvallisesti kesäkuun alussa. Lappi vetoaa myös asiakkaisiin yritysten asettamien turvallisuusohjeiden noudattamisessa.

LUE MYÖS: