Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi soimaa kovin sanoin perussuomalaisten "halla-aholaisia".

Kiviniemi hylkää yhteistyön perussuomalaisten kanssa kansanedustaja Jussi Halla-ahon ja hänen kannattajiensa näkemysten takia. Perussuomalaiset ja keskusta ovat ainoat oppositiopuolueet.

- Pidän opposition keskinäistä yhteistyötä erittäin vaikeana niin kauan, kun Perussuomalaisten halla-aholainen siipi saa jatkaa vaarallista peliään demokratian perusperiaatteiden kanssa, Kiviniemi lausuu.

- Keskustan ja Perussuomalaisten yhteistyötä tarvittaisiin erityisesti nyt, kun sinipunahallitus on vaarantamassa leikkauksillaan ja kuntauudistuksellaan palvelut ja paikallisen vaikuttamisen mahdollisuudet suuressa osassa maata. Jotta tämä yhteistyö on mahdollista, Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä, keskustajohtaja vaatii.

Kiviniemen mielestä nyt Suomessa on "aika sanoa kovaa ja korkealta, että jo riittää".

- Keskusta ei hyväksy sitä, että valtapoliittisen taktikoinnin seurauksena ääriryhmät pääsevät vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan, hän sanoo.

Kiviniemen mielestä Paavo Lipposen kovasanainen kannanotto "kertoi ainakin osittaisesta järjen paluusta SDP:hen".

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen sanoi viikonloppuna, että perussuomalaisten äärilaita halveksuu demokratiaa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastasi tähän, ettei hyväksy puolueen "perusteetonta vähättelyä ja leimaamista".

- Flirttiä rasismin kanssa harjoittaneilta voi kysyä, että kannattiko maahanmuuttovastaisuuden salarakkaaksi heittäytyminen ennen vaaleja, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen kannanoton taustalla on Halla-ahon Facebook-kirjoitus, jossa hän pohti Kreikan velkakriisin ratkaisemista sotilasjuntalla. Halla-aho sai tapauksen takia kahden viikon potkut eduskuntaryhmästä.