Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo ottaa kantaa väitteisiin, joiden mukaan vihreät uhkailisi hallituksesta lähdöllä.

”Ilmastonmuutoksen torjunnasta ääntä pitäminen ei ole uhkailua! Syksyn budjettiriihessä hallituksella on kaksi isoa tehtävää, mennä eteenpäin sekä ilmasto- että työllisyysasioissa. Samalla tehtävä koronan jälkihoitoa ja mahdolliseen toiseen aaltoon varautumista”, hän linjasi Twitterissä lauantaina.

Ohisalo sai hiljattain vasemmistoliiton takajaloilleen linjaamalla Iltalehden haastattelussa, että että ilmastopäätökset ovat vihreiden ehto hallituksen koossa pysymiselle.

Lue tarkemmin:

”En näe, että järkevin tapa pohjustaa budjettiriihtä on, että jokainen hallituspuolue vuorollaan asettaa julkisuuteen jonkin hallituksesta lähtöehdon. Ihmiset tietävät kyllä hyvin, että meille kynnyskysymykset liittyvät perusturvan leikkauksiin”, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi tällä viikolla Ilta-Sanomille.

Ohisalo kommentoi jupakkaa lauantaina Ilta-Sanomille toteamalla, että hallituksen ilmastotoimien etenemisestä on käytävä yhtä vakavaa keskustelua kuin työllisyystoimistakin.

”Hallitusohjelman pitää mennä eteenpäin. Ihan yhtä paljon käymme keskustelua siitä, kuinka kauan työllisyystoimet voivat odottaa. Siitä ovat erinäiset keskustalähteet tehneet ulostuloja”, hän toteaa.

Vihreiden kannatus on laskenut tasaisesti viime kesän lähes 15 prosentista 10,9 prosenttiin Ylen viimeisimmässä gallupissa. Samalla puolue putosi suurten puolueiden joukosta keskikastiin vasemmistoliiton ja keskustan seuraan.

Lue seuraavaksi: