Suomi on selvittänyt mahdollisuutta vastata Kreikan avunpyyntöön, kertoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) Twitterissä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle. Ylen mukaan kyse on Kreikan pakolaisleireillä olevista perheettömistä alaikäisistä turvapaikanhakijoista. Ohisalo toivoo Ylellä hallitukselta mahdollisimman nopeaa päätöstä.

”Lapset ovat Kreikan pakolaisleireillä erittäin huonoissa oloissa. Puutetta on kaikesta: terveydenhuollosta, hygieniasta, suojasta. Näitä lapsia pitäisi pian pystyä auttamaan. Olemme selvittäneet mahdollisuuksia vastata Kreikan avunpyyntöön”, Ohisalo toteaa Twitterissä.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Sisäministerin valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen toivoo Twitterissä, että Suomi voi osaltaan auttaa.

”Olemme saaneet Kreikalta ja EU-komissiolta useammankin pyynnön vastaanottaa lapsia Kreikan pakolaisleireiltä. Asiaa on selvitetty ja sisäministeriön puolella on valmius”, Parviainen tviittaa.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Myös vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari kommentoi asiaa Twitterissä.

”Kreikan leireillä on edelleen 5 000 lasta ilman vanhempia järkyttävissä oloissa. Yhtäkään lasta ei pitäisi jättää yksin tuollaiseen paikkaan. Kreikka on pyytänyt meiltä apua. Vihreät haluaa, että hallitus päättää lasten auttamisesta mahdollisimman pian”, Kari tviittaa.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Ylen mukaan Kreikka vetosi EU-maihin jo lokakuussa vastaanottamaan edes tuhat lasta pakolaisleireiltä. Ylen mukaan Ranska on luvannut ottaa vastaan 400 lasta.

5000 perheettömästä turvapaikanhakijalapsesta on kerrottu eurooppalaisessa mediassa laajasti. Joulukuussa monet saksalaiset osavaltiot ilmoittivat halukkuudestaan ottaa lapsia vastaan. Aiemmin joulukuussa Saksa oli torjunut Euroopan komission vetoomukset asiassa.