Vihreiden uusi kansanedustaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo kertoo tavoittelevansa puolueen puheenjohtajuutta kesäkuun puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Pekka Haavisto on ilmoittanut, ettei hän hae jatkokautta kesäkuussa.

”Olen ehdolla vihreiden puheenjohtajaksi”, Ohisalo kertoo medialle eduskunnassa.

Hän kertoo, että hänelle suurimmat kysymykset politiikassa liittyvät köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Eduskuntavaalit osoittivat, että ne ovat politiikan valtavirtaa”, hän toteaa.

Ohisalo kertoi ajatuksistaan medialle tiistaiaamuna eduskunnassa. Voit seurata tiedotustilaisuutta muun muassa Iltalehden verkkolähetyksestä.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Ohisalo sai Helsingissä 11 897 ääntä, mikä oli toiseksi suurin vihreän ehdokkaan saama äänimäärä koko maassa heti puheenjohtaja Haaviston jälkeen.

Toistaiseksi vihreiden puheenjohtajakisaan ei ole ilmoittautunut muita ehdokkaita. Puheenjohtajuutta aiemmin tavoitellut Emma Kari kertoo tukevansa Ohisaloa uudeksi puheenjohtajaksi. Vihreiden puheenjohtaja valitaan kirjeitse suoritettavassa jäsenäänestyksessä. Sitä varten puheenjohtajaksi pyrkivien on ilmoitettava ehdokkuudestaan toukokuun 11. päivään mennessä. Jos ehdokkaita on vain yksi, Ohisalo tulee suoraan valituksi uudeksi puheenjohtajaksi.

LISÄÄ AIHEESTA:

Emma Kari: Tuen Ohisaloa puheenjohtajaksi