Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo vakuuttaa, että myrskyn silmään joutuneella ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr) on hänen luottamuksensa.

”Tottakai”, Ohisalo vastasi toimittajien kysyessä asiaa hallitustunnusteluiden yhteydessä.

”Ulkoministeriö on ollut vuosia otsikoissa erinäköisten johtajuuskysymysten vuoksi. On myös ollut häirintätapauksia, joihin olisi jo vuosia sitten pitänyt puuttua. Onko tässä Haavistosta pelkästään kyse? Ehkä pitää katsoa laajemmin koko ulkoministeriötä”, hän jatkoi.

Haaviston toimet kuohuttavat poikkeuksellisella tavalla ulkoministeriön oman henkilöstön keskuudessa. Aikaisemmin sunnuntaina ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen (UHVY) puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka kertoi Verkkouutisten haastattelussa, että luottamus ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr) kohtaan horjuu vakavasti ministeriön sisällä.

”Luottamus ministeri Haavistoa kohtaan on horjunut henkilöstön keskuudessa erittäin pahasti. Ihmiset ovat ihmeissään siitä, mitä talossa tapahtuu”, ulkoministeriössä vuodesta 1985 työskennellyt Parikka sanoi.

Lue myös:

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen arvioi Helsingin Sanomien haastattelussa perjantaina, että Haaviston päätös nimetä erityisedustaja al-Holin leirin suomalaisten avustamiseksi saattaisi olla lainvastainen.

Lue seuraavaksi:

Haavisto vastasi Tuomisen syytöksiin perjantaina sanomalla, että toiminnan oikeudellinen pohja varmistettiin moneen kertaan, kun ministeriö etsi ratkaisuja al-Holin leirillä olevien tilanteeseen.

Lue lisää:

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) on vaatinut oikeuskansleria tutkimaan ulkoministeriön tapahtumia ja Pekka Haaviston päätöksiä.

Oppositiopuolueista kokoomus on jättänyt kirjallisen kysymyksen Haaviston toiminnasta ja hallituksen suhtautumisesta al-Holin leirin suomalaisiin. Perussuomalaiset tiedotti torstaina olevansa valmiudessa jättämään välikysymyksen, jos Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä.

Lue lisää: