Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo tarkentaa sosiaalisessa mediassa linjaustaan, jonka mukaan Suomen kuusi suurinta kaupunkia tarvitsevat yhteensä noin miljardin euron raideinvestointi- ja tukipaketin muun muassa joukkoliikenteen turvaamiseksi.

Ohisalo kertoi asiasta aikaisemmin lauantaina STT:n haastattelussa ja lausunto on tulkittu useilla tahoilla niin, että investoinnit kohdistuisivat ainoastaan suuriin kaupunkeihin.

”Asia tärkeä, mutta tarkoittaako ministeri Maria Ohisalo todella vain kuutta suurinta kaupunkia? Minusta pitäisi puhua kaupunkiseuduista”, Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kysyy suoraan Twitterissä.

Ohisalo rauhoittelee.

”Ei tarkoita, huoli pois, tuo oli esimerkki mittakaavasta _pelkästään_ kuudelle suurelle, jonka lisäksi tarvitaan menetysten korvaamiseen ja liikenteen uuteen kehittämiseen ihan kaikkialle tukea. Nyt on liikenteen murroksen aika joka kannattaa tehdä osana vihreää elvytystä.”

Sisäministerin mukaan joukkoliikenne on ottanut monessa paikassa ”isoa osumaa”.

”Paitsi tulomenetysten korvaamista, nyt pitää myös tehdä reilua joukkoliikenteen kehittämistä kaikkialla maassa, jotta liikenne jouhevoituu ja päästöt vähenevät.”

Lue seuraavaksi: