Marimekko ja Fiskars vastaavat kansalaisjärjestö Finnwatchin arvosteluun sanomalla, että työoloja thaimaalaisen alihankkijan tehtaalla pyritään parantamaan koko ajan.

Finnwatch julkisti aikaisemmin tänään raportin, jonka mukaan Iittalan ja Marimekon alihankkijan toiminnassa Thaimaassa on vakavia puutteita. Thaimaalaiselta, design-lasia tuottavalta tehtaalta löytyi muun muassa vakavia työturvallisuusongelmia, alhaisia palkkoja ja epäselvyyksiä muun muassa vuosilomien korvaamisessa.

-Olemme havainneet samat puutteet omassa auditoinnissamme. Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä työoloja, emme halua sulkea silmiämme asialta, Fiskarsin tuoteketjusta vastaava johtaja Risto Gaggl sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Marimekon tuotejohtaja Niina Nenonen puolestaan sanoo, että thaimaalaiselle tehtaalle on tehty toimenpidesuunnitelma, jonka mukaan työoloja pyritään parantamaan.

Gaggl korosti, että muutoksia pitää tehdä yhdessä thaimaalaisten kanssa.

-Olemme esimerkiksi järjestämässä työntekijöille koulutusta, jokka he ymmärtäisivät, miksi esimerkiksi maskeja on käytettävä tehtaalla. Puutteet pitää tehdä yhdessä alihankkijan kanssa ja ymmärryksen kautta, ei pakottamalla, hän kommentoi.