Valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan päättäneensä tänään torstaina ottaa sisärajavalvonnan uudelleen käyttöön Suomen ja Alankomaiden sekä Suomen ja Belgian välisessä liikenteessä.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Andorrasta Suomeen saapuvaan liikenteeseen, hallitus kertoo.

LUE MYÖS:

Alankomaissa, Belgiassa ja Andorrassa koronaviruksen aiheuttamien tautitapausten määrät ovat edellisen arvioinnin jälkeen kääntyneet kasvuun.

Rajoitukset tulevat voimaan maanantaina 10.8 ja ovat voimassa 8. syyskuuta asti.

Ruotsin tautitilanne on kehittynyt myönteiseen suuntaan ja rajoitusten poistamista Ruotsin osalta harkitaan, hallitus tiedottaa.

Ylilääkäri Taneli Puumalainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:ltä sanoi tiedotustilaisuudessa tänään, että Ruotsin tilanne on selvästi parempaan päin. Puumalaisen mukaan Ruotsista on tullut Suomeen yllättävän vähän tartuntoja.

”Jos epidemiatilanne sallii, sisärajatarkastukset Suomen ja Ruotsin väliltä voidaan terveysviranomaisten suositukset huomioiden poistaa joko osittain tai kokonaan”, linjaa hallitus ja kertoo katsovansa asiaa uudelleen seuraavan maahantulorajoitusten käsittelyn yhteydessä.

”Nyt tehdyt päätökset ovat voimassa 8.9. asti, mutta niitä voidaan tarvittaessa muuttaa aiemmin. Hallitus arvioi maahantulorajoitusten tarvetta ja laajuutta uudelleen noin kahden viikon kuluttua epidemiologisen tilanteen perusteella”, hallitus kertoo.