Kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) mukaan Tapani Yli-Saunamäki tarjosi hänelle apuaan kotiinpaluun järjestelyissä Bangkokista. Tiura sanoo STT:lle toimittamassaan lausunnossaan, että heinäkuussa 2007 hän tarvitsi nopeaa kotiinpaluuta Bangkokista.

Yli-Saunamäki sattui soittamaan ja tarjoutui auttamaan minua. Sovin, että kotiin palattuani maksan matkan Novalle, Tiura kirjoittaa.

Tiura tarkensi STT:lle puhelimessa, että hän oli yrittänyt tuota ennen saada paluulippuja Finnairilta.

-Olen avoin ihminen ja minä luotan ihmisiin. Se on pohjaluonteeni, Tiura perusteli puhelimessa, miksi hän tarttui Yli-Saunamäen avuntarjoukseen.

Tiura kirjoittaa pyytäneensä Novalta laskua sekä syksyllä 2007 että vuonna 2008. Hänen mukaansa laskua ei tullut.

Keväällä 2009 Tiura kertoo selvittäneensä lentoyhtiöltä, että matkan maksoi arkkitehtitoimisto VG-Group. Tälle Nova Groupin entiselle tytäryhtiölle Tiura kertoo maksaneensa kaksi viikkoa sitten laskun.

Yhtiön toimitusjohtaja Veikko Gröhn vahvisti asian STT:lle puhelimessa. Tiura soitti itse tiistai-iltana STT:lle ja toimitti lausuntonsa sähköpostilla.

Nova Groupin konkurssipesän pesänhoitaja Pekka Kokko kertoi Uudelle Suomelle jo aiemmin tänään, että Nova Groupilta ei ole lähtenyt laskua Tiuralle vuosina 2007-2008.