Lisa Sounio-Ahtisaari ja Marko Ahtisaari ovat käynnistäneet mielenkiintoisen hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa Suomi-kuvaa maailmalla. Tämä tehdään Wikitalkoilla, eli parantamalla internetin avoimen tietosanakirjan Wikipedian Suomi-aiheisia artikkeleita Euroopan suurimmilla kielillä. Artikkeleihin on myös tarkoitus liittää laadukkaita valokuvia.

Kuka tahansa voi luoda Wikipediaan uuden artikkelin tai sille uuden kieliversion, tai muokata jo olemassa olevaa artikkelia. Lähtökohdaksi Wikitalkoiden järjestäjät ovat koonneet noin sadan artikkelin listan, josta kukin kynäniekka voi poimia kiinnostavan aiheen, ja laatia siitä englanninkielisen artikkelin. Myöhemmin talkoot laajentuvat muihin suuriin kieliin.

Usein aiheesta on Wikipediassa jo suomen- tai ruotsinkielinen artikkeli, jonka perusteella voi laatia englanninkielisen sivun. Mikäli kyseinen artikkeli on jo olemassa englanniksi, sitä voi syventää lisäämällä siihen julkisiin lähteisiin perustuvaa tietoa aiheesta. Lähteet on mainittava artikkelin lopussa.

Sadan artikkelin listassa on muun muassa taiteilijoita, muusikkoja, urheilijoita, festivaaleja ja rakennuksia ympäri Suomea, joten mukaan täytynee saada osaajia useammalta paikkakunnalta. Lisäksi listalla toivotaan artikkelia suomalaisesta keittiöstä, jossa tulee kertoa paikallisista raaka-aineista, paikallisherkuista ja kuuluisista suomalaisista kokeista.

Tavoitteena on kirjoittaa uudet artikkelit 17. toukokuuta mennessä. Tuona päivänä vietetään ensimmäistä kansallista Talkoopäivää, yhdessä tekemisen päivää, johon Wikitalkootkin liittyvät.

Lisää elämä ja tyyli -juttuja Vitonen.fi-sivustolla.