”Olen miettinyt sitä, että kun jossain vaiheessa näitä rajoituksia ruvetaan purkamaan, pitäisikö olla joko suositus tai määräys niin kuin monissa maissa on, esimerkiksi ainakin joukkoliikennevälineissä”, Satu Hassi (vihr.) sanoo Uudelle Suomelle.

Hän perustaa mielipiteensä asiantuntijoiden tutkimuksissa esittämiin näkemyksiin, eikä itse ”yritä sellaista leikkiä”. Moni asiantuntija on sitä mieltä, että kasvomaski suojaa koronatartunnan saaneen henkilön kohtaamia henkilöitä tartunnalta, vaikkei maski suojaisi käyttäjiä itseään.

”Vaikuttaa varteenotettavalta tiedolta, että käyttämällä pestävää kangasmaskia voi suojata kanssaihmisiä.”

Katso videolta, ketkä poliitikot ovat tehneet Hassiin vaikutuksen (juttu jatkuu alla):

Hallituspuolueen kansanedustaja korostaa pohdiskelevansa asiaa, eikä tekevänsä ehdotusta.

Hassi kertoo hankkineensa itselleen neljä pestävää kangasmaskia, joita ei ole vielä käyttänyt. Ammattilaismaskit hän säästäisi terveydenhoidon ammattilaisille.

Tamperelainen vuonna 1991 eduskuntaan ensimmäisen kerran valittu kansanedustaja on liikkunut rajoitusten aikana ihmisjoukoissa hyvin vähän.

”Kun rajoitukset alkoivat, olen liikkunut lähinnä kotona, lähimmässä ruokakaupassa, polkupyörällä rautatieasemalle ja junalla eduskuntaan. Junanvaunut ovat olleet aika tyhjiä, että en ole juurikaan tungoksissa ollut.”

Lue Satu Hassin 200 kansanedustajaa -haastattelu: Kansanedustaja Satu Hassi pani itse koronaviruksen puhumaan: Viesti oli ravisteleva – aikoinaan äijätyöpaikassa hän ”tunsi kuolevansa”