OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen kertoo OP:n blogissa olevansa aiempaa selvästi luottavaisempi Suomen taloudellisen tilanteen suhteen. Hänen mielestään on kuitenkin rehellisyyttä tunnustaa, että Suomi ei ole ryhtynyt tilanteen vakavuutta edellyttämiin toimiin. Karhinen ennakoi raskasta uutisointia, kun talouden sopeuttamistoimet selkenevät.

- Näiden päätösten vaikutuksia analysoidessa meidän on hyvä muistaa, että ajoitus leikkausten osalta voisi olla vielä paljon huonompi, Karhinen kuitenkin kirjoittaa ja tarkastelee tilannetta korkojen näkökulmasta:

- Suomella on talouden kehityksen osalta ollut paljon huonoa tuuriakin, mm. Venäjän toiminnan takia. Hyväksi tuuriksi voi sitä vastoin kuvata EKP:n massiivisten rahapoliittisten toimien ja niiden moninaisten vaikutusten ajoitusta. Nyt näyttää siltä, että ne ovat kuin Suomea varten viritetty, Karhinen kirjoittaa.

Suomen valtionlainojen korot ovat olleet matalalla. Nordean ekonomisti Heidi Schauman sanoi Uudelle Suomelle maaliskuussa, että matala korkotaso johtuu Euroopan keskuspankin massiivisesta operaatiosta, johon Karhinenkin nyt viittaa.

9. maaliskuuta alkaneessa ohjelmassa EKP ostaa muun muassa eurovaltioiden joukkolainoja markkinoilta kuukausittain enintään 60 miljardilla eurolla. Ohjelma kestää vähintään 19 kuukautta.