Italian entinen sisäministeri Matteo Salvini saattaa joutua vastaamaan kovista otteistaan oikeudessa. Salvinia vastaan on tehty useita tutkintapyyntöjä ja ainakin yksi syyte on jo nostettu.

La Repubblican mukaan Rooman syyttäjänvirasto on päättänyt syyttää Salvinia hyväntekeväisyysjärjestön Sea-Watch 3 –pelastusaluksen kapteenin Carola Racketen solvaamisesta. Salvini kutsui Racketea sosiaalisessa mediassa muun muassa rikolliseksi, lainsuojattomaksi ja merirosvoksi.

Taustalla on kiista Sea-Watch 3:n rantautumisesta Italiaan. Rackete pidätettiin tapahtumien vuoksi, mutta hänet vapautettiin lähes saman tien. Lue tarkemmin: Euroopan pakolaispolitiikassa kiehuu taas – Italian Matteo Salvini raivostui: ”Täysin absurdi provokaatio”

Italialaisten mediatietojen mukaan roomalaissyyttäjä vaatii Salvinin sosiaalisen median tilien sulkemista.

Ex-sisäministeri on vastannut tuttuun tyyliinsä.

”Saksalainen kommunisti ja ihmissalakuljettaja on haastanut minut oikeuteen. Ansaitsen mitalin. En aio ikinä luovuttaa”, hän kirjoittaa sekä Twitterissä että Facebookissa.

Myös Sisilian Agrigenton syyttäjänvirastolle on tehty tutkintapyyntö Salvinista. Häntä syytetään muun muassa kidnappauksesta ja valta-aseman väärinkäytöstä, koska hän on estänyt siirtolaisia kuljettavia hyväntekeväisyysaluksia rantautumasta Italiaan. Lisäksi Salvini saattaa joutua vastaamaan johtamansa Lega-puolueen Venäjä-yhteyksistä oikeudessa. Tätä asiaa käsittelee parhaillaan milanolainen syyttäjä.