Italiassa Matteo Salvinin johtama Lega-puolue näyttää häviävän tärkeät aluevaalit. Emilia-Romagna lukeutuu Italian vauraimpiin maakuntiin ja siellä äänestää 3,5 miljoonaa italialaista.

Emilia-Romagnan vaalit ovat äärimmäisen tärkeät hallituksen tulevaisuuden kannalta. Vaalien alla populistijohtaja Salvinin Lega oli gallupeissa tasalukemissa pitkään vallassa olleen keskustavasemmistolaisen PD-puolueen kanssa.

Hallintoalueen johtajan paikkaa ovat tavoitelleet oikeistoliittoumaa edustava Lucia Borgonzoni ja PD-puolueen Stefano Bonaccini. Ääniä lasketaan yhä, mutta tulos alkaa näyttää selvältä, sillä Borgonzoni näyttää saavan noin 44 prosenttia äänistä ja Bonaccini reilut 51 prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti vaaleissa oli 67,67, kun viime vaaleissa se oli lähes puolet pienempi. Äänestysinnon arvioidaan kasvaneen ennen kaikkea niin sanotun Sardiiniliikkeen ansiosta, joka on kotoisin alueelta Bolognasta ja on kampanjoinut innokkaasti.

Suomessa puolestaan aloitti joulunaikaan toimintansa niin kutsuttu Silakkaliike.

LUE LISÄÄ:

Vaalipäivän aamuna politiikan tutkija Mattia Zulianello kommentoi Twitterissä, että jo Legan nousu tasoihin PD:n kanssa on ”valtava saavutus”.

”Jos PD voittaa, saattaa syntyä harhakäsitys Salvinin aseman heikentymisestä”, Zulianello huomautti Twitterissä.

Lopullisten tulosten odotetaan olevan selvillä maanantaina aamupäivällä.

LUE MYÖS: