Useat saksankieliset mediat uutisoivat Matti Nykäsen kuoleman verkkosivuillaan.

Saksan suurin sanomalehti iltapäivälehti Bild uutisoi Matti Nykäsen kuoleman näyttävästi verkkoversionsa etusivulla. ”Vain 55 vuoden iässä – Suomalainen mäkihypyn olympiavoittaja Matti Nykänen on kuollut”, lehti kirjoittaa.

Uutisessaan lehti kertoo sekä Nykäsen menestyksestä mäkihyppääjänä että hänen elämästään urheilu-uran jälkeen.

Saksalainen entinen mäkihyppääjä Dieter Thoma kommentoi Bildille:

”En halua arvostella Nykäsen elämäntapaa, sillä olemme tänään menettäneet suurenmoisen urheilijan, joka oli lapsuudessani urheilullinen esikuvani."

Toinenkin saksalainen entinen mäkihyppääjä Sven Hannawald kertoo Bildille katsoneensa lapsena televisiosta Nykäsen suorituksia ja ihailleensa häntä.

Mäkihyppy on Saksassa ja Itävallassa seurattu laji ja Nykänen sitä kautta tunnettu henkilö. Myös esimerkiksi Itävallan suurin ilmaisjakelulehti Heute ja itävaltalainen yleisradioyhtiö ORF uutisoivat Nykäsen kuoleman nettisivujensa uutislistan kärjessä.

Itävaltalaisanomalehti Österreichin OE24-uutisportaalissa uutinen Nykäsen kuolemasta nousi sivuston luetuimpien listan ykköseksi.

Urheiluosastonsa ykkösuutisena Nykäsen kuoleman noteerasivat esimerkiksi tunnetut saksalaislehdet Der Spiegel ja Die Welt, itävaltalaiset sanomalehdet Kurierja Wiener Zeitung ja sveitsiläinen sanomalehti Tagesanzeiger.

Die Welt on tehnyt Nykäsestä vuonna 2012 henkilöhaastattelun, johon useat saksankieliset mediat Nykäsen kuolinuutisen yhteydessä viittasivat.

Nykäsen kuolemasta uutisoivat myös esimerkiksi itävaltalaislehdet Der Standard ja Die Presse, saksalaisen yleisradioyhtiön urheilusivusto Sportschau, saksalaiset sanomalehdet Frankfurter Allgemeine, Süddeutsche Zeitung ja TZ sekä sveitsiläinen sanomalehti Neue Zürcher Zeitung.

Uutisissa Nykästä kutsutaan erääksi kaikkien aikojen suurimmista mäkihyppääjistä. Lehdet mainitsevat jutuissaan myös Nykäsen mäkihyppyuran jälkeisen ajan alkoholinkäytön ja kohut.

Matti Nykänen kuoli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kuolemasta kertoi ensimmäisenä Seiska.