Pääministeri Matti Vanhanen ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala ovat menneet kihloihin eilen. Mertala vahvisti asian STT:lle varhain aamulla. Hänen mukaansa kihlaus sujui perinteiseen tapaan, eli pääministeri kosi.

Mertala sanoi jatkavansa normaalisti työtään finanssikonserni Tapiolan kehittämispäällikkönä ja osallistuvansa pääministerin rinnalla edustustehtäviin tapauskohtaisesti.

Vanhasen ja Mertalan suhde tuli julkisuuteen Emma-gaalassa vuosi sitten. Vanhasen ja Mertalan kihlauksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat. Lehden mukaan pariskunta haki sormukset espoolaisesta kultasepänliikkeestä.

Kihlaus osuu keskelle pääministeri Vanhasen naiskohua. Eilen Vanhanen myönsi lähettäneensä viime syksynä sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle, joka on sanonut pitäneensä niitä vihjailevina. Vanhasen mukaan viestittely oli vitsailua, mutta se ei ollut erityisen sopimatonta.

Vanhasen mukaan viestittelyssä oli vitsailua, mutta se ei ollut erityisen sopimatonta. Vanhanen sanoi, että hänen puolestaan koko viestittely voidaan julkistaa.

Nainen kertoi Seiska-lehdelle, että viesteissä vihjailtiin ehdokasnumerosta 69. Tämä oli Vanhasen numero lokakuun kunnallisvaaleissa.

–Voitte vain arvailla, kuinka paljon siitä tuli vitsailua joka käänteessä, Vanhanen totesi eilen toimittajille.

Nainen ei esiinny lehdessä nimellään, vaan jutussa hänestä käytetään nimeä Leena.