Koirahahmot ovat olleet Doghill Productions Oy:n omistajalle Mauri Kunnakselle kannattava bisnes. Kunnas on tullut tunnetuksi erityisesti Herra Hakkaraisen sekä Koiramäki-sarjan luojana.

Yhtiö on ollut oikea kultakaivos omistajalleen. Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 732 500 euroa ja nettotulosta 579 400 euroa. Tulosta on siis verojen jälkeen jäänyt lähes 80 prosenttia liikevaihdosta. Tulos heikkeni hieman edellisvuodesta, mutta on yhden miehen firmalle tasoltaan erinomainen.

Yhtiöön on kertynyt runsaasti varallisuutta, ja taseen loppusumma on 6,2 miljoonaa euroa. Pääosa omaisuudesta on likvidissä muodossa rahana tai arvopaperisijoituksina. Rahaa oli tilikauden lopussa 1,6 miljoonaa euroa ja rahoitusarvopapereita 3,3 miljoonan euron arvosta. Lisäksi taseesta löytyy osakesijoituksia 709 000 euron edestä.

Yhtiö on velaton, joten tase on rahoitettu kokonaisuudessa yhtiön tuottamilla voitoilla.

Doghill Productionsin kulurakenne on kevyt eikä Mauri Kunnas ole vuosiin nostanut palkkaa yhtiöstä, mikä osaltaan selittää korkeaa tulostasoa. Parhaimmillaan tulos on ollut yli miljoona euroa vuonna 2017. Viime vuosina sekä liikevaihto että tulos ovat olleet kuitenkin laskussa.

Palkan sijaan Kunnas on nostanut yhtiöstään osinkoa. Viime vuonna osinkoa nostettiin 483 500 euroa. Viiden viimeisen vuoden osinkojen yhteissumma nousee lähes 2,3 miljoonaan euroon.

Viime vuoden lopulla Kunnas kertoi Kauppalehti Optiolle, millaista käyttöä kirjabisneksestä tienatuille miljoonille on ollut.

Henkilöjutussa paljastuu myös Kunnaksen edelläkävijän vaisto. Hän tervehtii flunssakauden vuoksi kättelyn sijaan fist bumpilla lyömällä rystyset yhteen. Tuolloin koronaviruksesta ei ollut vielä tietoakaan, mutta nyt kättelystä ollaan tartuntariskin takia luovuttu lähes kokonaan.