Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoo medialle, että hän harkitsisi peliautomaattien siirtämistä kauppojen ja kioskien auloista erillisiin tiloihin ja pelaajan tunnistautumisen taakse.

”Mielestäni pelikoneiden sijoittelua täytyy tarkastella uudelleen”, vihreiden puheenjohtaja sanoi maanantaina Ylen mukaan.

”Mahdollisesti ne siirrettäisiin erillisiin tiloihin, joissa olisi vahva tunnistautuminen”, Ilta-Sanomat kertoo Ohisalon lisänneen.

Tunnistautuminen tarkoittaa pelaajan kirjautumista pelikoneeseen esimerkiksi Veikkaus-kortin avulla. Pakollinen tunnistautuminen on tulossa peliautomaatteihin vuoden 2022 alussa.

Ohisalo uskoo, että tunnistautuminen ja peliautomaattien sijoittaminen erilliseen tilaan vähentäisivät pelihaittoja, mikä on yksi monopolin perusteluista.

Veikkauksen asema ja monopolin perustelut ovat kuohuttaneet yhtiön mainonnasta nousseen kohun jälkeen. Myös pääministeri Antti Rinne (sd) on ottanut voimakkaasti kantaa valtion monopoliyhtiön tilanteeseen.

LUE MYÖS:

Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Veikkaus-pomo KL:lle: Pelikoneiden määrä vähenee