Viranomaiset tutkivat uutta vakavaa epäilyä yksityisessä vanhusten palvelutalossa, kertovat Helsingin Sanomat ja Yle.

Suomen suurimman hoivapalveluketju Attendon hoivakoti Etelä-Pohjanmaan Alavudella aukesi vasta tammikuussa. Sitä koskevassa viranomaisselvityksessä ovat mukana niin Valvira, aluehallintovirasto kuin alueen kunnatkin, jotka ovat järjestäneet kriisikokouksen tilanteesta.

Helsingin Sanomien mukaan hoivakodissa on pian sen aukeamisen jälkeen ollut kuolemantapauksia, joiden yhteys hoivaan on vielä epäselvä. Henkilöstön määrää epäillään riittämättömäksi.

”Epäilyt kohdistuvat samantyyppisiin asioihin kuin hoivakoti Ulrikassa Kristiinankaupungissa. Selvitys on intensiivisesti päällä ja se koskee tässä ja nyt -tilannetta”, Valviran ylijohtaja Markus Henriksson sanoo HS:lle.

Alavuden kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää kertoo Ylelle, että hoitajamitoituksen lisäksi selvitetään henkilökunnan pätevyyttä.

Alueen Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän johtaja Maria-Liisa Nurmi antaa Ylen mukaan ymmärtää, että tilanne on akuutti ja että se voi johtaa jopa hoivakodin toiminnan keskeyttämiseen.

”Asia ratkeaa toivottavasti tämän illan aikana, muun muassa se, jatkaako Attendo palvelun järjestämistä”, Nurmi sanoo Ylelle.

LUE MYÖS:

Yksityiset hoivapalvelut korostuvat Avin valvontatilastoissa – Nyt alkavat tarkistukset 21 kunnassa

Yle: Valvira selvittää nyt 13–15 kuolemantapausta hoivakodeissa ympäri Suomen

Työterveyslaitos huolestui: Vanhusten hoitajista 33 % toimii jatkuvasti arvojensa vastaisesti

Aki Lindén: 99%:lla suomalaisista väärä käsitys hoitajien desimaaleista – Laskelmat: Tätä 0,5:n mitoitus tarkoittaa

Hallitus lupasi heti lisää rahaa vanhuspalveluiden valvontaan – Petteri Orpo varoitti hoitajamitoituksen rahoituksesta